Polníčkový salát s mangem

Polníčkový salát s mangem

Polníček není salát, ale bylinka příbuzná kozlíku lékařskému. Oblíbili se jej staří Římané, kteří jej jedli velmi často. A my jej milujeme kvůli jeho šťavnaté, delikátní oříškové chuti a obsahu hořčíku, který potřebuje naše nervová soustava. A vitamínů má více než klasický salát!
Mangoldové závitky

Mangoldové závitky

Nevšední jídlo plné vitamínů a chuti, navíc hotové během několika minut.
Smažené mangoldové krokety

Smažené mangoldové krokety

Že jste v kuchyni mangold ještě nikdy nepoužili? Tak to byste měli napravit, je bohatý na vitamín C a chutná skvěle.
Grilovaná čekanka se sýrem

Grilovaná čekanka s fíky

Lehký, svěží, šťavnatý… Přesně tak bychom vystihly tento pokrm, který je zároveň vitaminovou bombou.
Čekankový salát s uzeným lososem

Čekankový salát s uzeným lososem

Rychlý a zdravý oběd či večeře s pořádnou náloží omega 3 mastných kyselin a kyseliny listové jehož příprava vám zabere méně jak 5 minut.
Špalda s houbami a se zeleninou

Špaldoto s houbami a zeleninou

Hurá do lesa na houby, abyste si mohli připravit chutný a zdravý oběd či večeři. Máme pro vás nový recept na špaldové rizoto, kde houby nesmí chybět.
Pesto z listů ředkviček

Pesto z listů ředkvičky

Máte rádi, když v kuchyni vše zužitkujete? Tak to se vám bude líbit recept na pesto z listů ředkviček, které jsou v kuchyni často opomíjené, což je škoda, protože obsahují plno vitaminů.
Dušená česneková kedlubna

Dušená česneková kedlubna

Klasický je salát z nastrouhané kedlubny s křenem nebo česnekem, případně se zakysanou smetanou nebo tvarohem. Tepelně ji můžete upravit na bramboráky, zapéci, osmahnout nebo připravit jako mozeček.
Smažené artyčoky

Artyčoková pochoutka

Návštěvu můžete překvapit třeba smaženými artyčoky obalovanými v těstíčku. Podávejte je k pivu či vínu.
Kuřecí paličky s kdoulovým pyré

Kuřecí paličky s kdoulovým pyré

Pečené nebo vařené kdoule prý mají silné antirevmatické účinky, proto lidoví léčitelé doporučují lidem, kteří trpí revmatickými obtížemi, aby alespoň jednou týdně konzumovali několik pečených kousků tohoto ovoce.