V úvodním díle seriálu Těstoviny jsme se dozvěděli o historii a nutričních hodnotách těstovin. Teď se podrobněji podíváme na to, jaké druhy těstovin v italské kuchyni najdeme. Je to neuvěřitelné, ale je jich okolo 600 druhů! Liší se tvarem, chutí i použitím. Pojďme se s Jakvkuchyni.cz podívat na přehled základních druhů těstovin, nechybí ani infografika plná zajímavostí.
Možná jste ani netušili, jak pestrý je výběr italských těstovin. V nabídce jsou těstoviny krátké, dlouhé, tenké, tlusté, duté nebo třeba plněné.
Ani různorodé tvary těstovin na talíři nebudou nudit – máte dnes chuť na špagety, linguine, penne nebo tagliatele?
Nebo raději plněné těstoviny, třeba ravioly, lagagne či tortelini? Svět italských těstovin je opravdu pestrý nejen tvarem a možnostmi využití, ale i chutí.
V tabulce najdeme přehled nejčastěji vyráběných druhů těstovin.
Neplněné |
|||
Spaghetti | radiatori | ||
Spaghettini | casarecce | ||
Bucatini | spätzle | ||
Maccheroni | rotelle | ||
Linguin | fusilli | ||
Fettuccine | gnocchi | ||
Tagliatelle | lasagne | ||
Pappardelle | orecchiette | ||
Penne | farfalle |
Plněné |
|||
Ravioli | canellonni | ||
Tortellini | cappelletti |
Polévkové |
|||
Anellini | farfalline | ||
Alfabetti | conchigliette | ||
Peperini | capellini tagliati | ||
Stelline | quadretti |
Odkud těstoviny pochází? Z čeho se skládají? Jaké jsou jejich nutriční hodnoty? Na všechny tyto otázky najdeme odpověď v přehledné infografice.
Zalíbila se vám infografika těstovin a chcete ji mít při vaření, nebo během nákupů stále při sobě? Pak si infografiku Co jste nevěděli o těstovinách stačí jednoduše stáhnout, nebo uložit!