Máte rádi angrešty? Pokud ano, budou se vám líbit naše recepty a pokud nejste příznivci těchto nakyslých „chlupatých“ bobulek, tak v našem čatní si ho zamilujete.
|
Máte rádi angrešty? Pokud ano, budou se vám líbit naše recepty a pokud nejste příznivci těchto nakyslých „chlupatých“ bobulek, tak v našem čatní si ho zamilujete.
|
Porce
500 g čatní
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Suroviny
angrešt
1kg
cibule
2ks
česnek
1stroužek
hořčice
1lžička
chilli
1ks
paprička
citrónová šťáva
100ml
jablečný ocet
200ml
rozinky
100g
třtinový cukr
180 g
|
Pokyny
- Většinu ingrediencí smíchejte, vedle si nechte pouze rozinky, sůl, cukr a cca ½ octa, takto připravenou směs přiveďte k varu, poté snižte plamen a na mírném ohni duste pod pokličkou asi hodinu.
- Poté přidejte zbylé suroviny, a ještě hodinu duste.
- Takto připravenou směs slévejte do skleniček, ty ihned zavíčkujte a otočte.
- Díky tomu se vám zakonzervují a vydrží déle.
- Toto čatní se skvěle hodí ke grilovaným masům.