Nejjednodušší anglický moučník. Podáváme ho teplý, přelitý pudinkem, šlehačkou nebo s kopečkem zmrzliny.
|
Nejjednodušší anglický moučník. Podáváme ho teplý, přelitý pudinkem, šlehačkou nebo s kopečkem zmrzliny.
|
Porce
5 crumble
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Suroviny
jablka
6ks
ovesné vločky
6lžic
šlehačka
4lžíce
cukr
2lžíce
strouhanka
2lžíce
třtinový cukr
1/2hrnku
ořechy
1/2hrnku
mleté
máslo
kousek
skořice
mletá
zmrzlina
nebo pudink
|
Pokyny
- Jablka oloupeme, nakrájíme na kostičky a povaříme přibližně 10 minut s trochou vody a cukrem.
- Ovesné vločky rozmixujeme a smícháme s cukrem, mletými ořechy, strouhankou, skořicí a rozpuštěným máslem.
- Ze směsi zpracujeme drobenku.
- Do zapékacích mističek dáme kousky jablek a nahoru nasypeme připravenou směs.
- Směs pečeme v troubě rozehřáté na 190 °C přibližně 20 minut, nebo dokud se na povrchu nevytvoří zlatavá krusta.
- Apple Crumble podáváme teplý, přelitý pudinkem, šlehačkou nebo s kopečkem zmrzliny.