Apple Crumble

Nejjednodušší anglický moučník. Podáváme ho teplý, přelitý pudinkem, šlehačkou nebo s kopečkem zmrzliny.
Nejjednodušší anglický moučník. Podáváme ho teplý, přelitý pudinkem, šlehačkou nebo s kopečkem zmrzliny.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
5 crumble
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    jablka 6ks
    šlehačka 4lžíce
    cukr 2lžíce
    strouhanka 2lžíce
    třtinový cukr 1/2hrnku
    ořechy 1/2hrnku mleté
    máslo kousek
    skořice mletá
    zmrzlina nebo pudink
Pokyny
  1. Jablka oloupeme, nakrájíme na kostičky a povaříme přibližně 10 minut s trochou vody a cukrem.
  2. Ovesné vločky rozmixujeme a smícháme s cukrem, mletými ořechy, strouhankou, skořicí a rozpuštěným máslem.
  3. Ze směsi zpracujeme drobenku.
  4. Do zapékacích mističek dáme kousky jablek a nahoru nasypeme připravenou směs.
  5. Směs pečeme v troubě rozehřáté na 190 °C přibližně 20 minut, nebo dokud se na povrchu nevytvoří zlatavá krusta.
  6. Apple Crumble podáváme teplý, přelitý pudinkem, šlehačkou nebo s kopečkem zmrzliny.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*