Banánový chlebíček s ořechy

Banánový chlebíček s ořechy je skvělým způsobem, jak využít zralé banány a vytvořit voňavý dezert, který si zamiluje celá rodina. Tento jednoduchý recept je navíc dobrou volbou pro ty, kteří chtějí péct bez větší námahy, ale s výborným výsledkem. Upečte si banánový chlebíček s ořechy podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Banánový chlebíček s ořechy je skvělým způsobem, jak využít zralé banány a vytvořit voňavý dezert, který si zamiluje celá rodina. Tento jednoduchý recept je navíc dobrou volbou pro ty, kteří chtějí péct bez větší námahy, ale s výborným výsledkem. Upečte si banánový chlebíček s ořechy podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
1 chlebíček
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
35 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    máslo 110g
    ořechy 100g lískové, pekanové, vlašské
    cukr 100g
    smetana 100g zakysaná
    vejce 2ks
    banány 2,5ks zralé
    prášek do pečiva 1balíček
    skořice 1lžička
    vanilka 1špetka
    sůl 1špetka
Pokyny
  1. Máslo necháme při pokojové teplotě změknout.
  2. Zakysanou smetanu také vyndáme s předstihem z lednice.
  3. Změklé máslo důkladně prošleháme s cukrem (práci si můžeme ulehčit tím, že použijeme robota).
  4. Dále přidáme zakysanou smetanu a ještě chvíli šleháme. Nakonec zašleháme vejce.
  5. Banány rozmačkáme vidličkou a přidáme je k ostatním surovinám.
  6. Mouku smícháme s práškem do pečiva, špetkou soli a přisypeme do těsta.
  7. Nakonec do těsta přimícháme skořici, perníkové koření, špetku vanilky a nasekané ořechy.
  8. Formu vyložíme pečicím papírem, nalijeme do ní těsto a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 50 minut, aby byl chlebíček hezky opečený.
  9. Propečenost chlebíčku zkontrolujeme zapíchnutím špejle - těsto se nesmí lepit.

Po vaření i pečení nás čeká, jako vždy, úklid, a jeho nedílnou součástí je i třídění odpadu. Kartony od vajec patří do modrého kontejneru na papír. Skořápky od vajec mají své místo v kompostu. Jsou biologicky rozložitelné a přispívají k tvorbě živné půdy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*