Švýcaři zbožňují hnědé basilejské sušenky, které nazývají jako „basler brunsli”.
|
Švýcaři zbožňují hnědé basilejské sušenky, které nazývají jako „basler brunsli”.
|
Porce
20 sušenek
|
Doba přípravy
40 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Z bílků vyšleháme sníh.
- Moučkový cukr promícháme s kakaem, mandlemi a přidáme i koření.
- Ke směsi pomalu přidáme sníh z bílků.
- Lehce promíchá, dokud se nám směs nespojí.
- Těsto zabalíme do fólie a necháme přes noc na chladném místě.
- Z těsta vyválíme asi 1 cm vysoký plát.
- Formičkami vykrájíme různé tvary.
- Troubu předehřejeme na 180 °C a každý plech pečeme zhruba 8 minut.
- Necháme vychladnout a pak už si jen užíváme tu lahodnou chuť.
Hotové sušenky můžeme vyválet v krystalovém cukru, pokud dáváme přednost sladším pochoutkám.