Batáty, známé také jako sladké brambory, jsou chuťově vynikající a navíc obsahují mnoho prospěšných látek. Připravte si batátové hranolky, které můžeme mít jako pochutinu pro návštěvu, nebo jako přílohu k jídlu. Jak na to prozradí v receptu Jakvkuchyni.cz!
|
Batáty, známé také jako sladké brambory, jsou chuťově vynikající a navíc obsahují mnoho prospěšných látek. Připravte si batátové hranolky, které můžeme mít jako pochutinu pro návštěvu, nebo jako přílohu k jídlu. Jak na to prozradí v receptu Jakvkuchyni.cz!
|
Porce
1 porce
|
Doba přípravy
10 minut
|
Chod
|
Suroviny
batáty
2ks
velké
olivový olej
5lžic
paprika
2lžíce
uzená
skořice
2lžíce
|
Pokyny
- Batáty oloupeme a nakrájíme na malé hranolky.
- V misce promícháme olivový olej, uzenou papriku a skořici.
- Ve velké míse batáty důkladně promícháme se vzniklou směsí.
- Na plech rozložíme pečicí papír, na který vyskládáme batáty.
- Poklademe je rozmarýnem a dáme péct do trouby na180 °C přibližně hodinu.
Jak třídit sáčky od koření? Pokud je sáček čistě z papíru, šup s ním do modrého kontejneru. Pokud je plastový, své místo najde ve žlutém kontejneru. Ale co se sáčkem, který je složený z více druhů materiálů, které nelze rozdělit? Tzv. kombinované obaly patří obvykle do směsného odpadu, výjimku tvoří nápojové kartony.