Přílohy tvoří součást našich pokrmů. Nejčastěji se na našich talířích objevují brambory, těstoviny nebo rýže. V poslední době však v českých supermarketech najdeme v nabídce poměrně pravidelně i batáty. A pokud přemýšlíte, jak oživit a obměnit přílohy a přidat pokrmům trochu více barvy, pak jsou batáty tou pravou zeleninou.
|
Přílohy tvoří součást našich pokrmů. Nejčastěji se na našich talířích objevují brambory, těstoviny nebo rýže. V poslední době však v českých supermarketech najdeme v nabídce poměrně pravidelně i batáty. A pokud přemýšlíte, jak oživit a obměnit přílohy a přidat pokrmům trochu více barvy, pak jsou batáty tou pravou zeleninou.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Batáty omyjeme a rozkrojíme na polovinu.
- Připravíme si plech, na který rozložíme pečicí papír a na něj rozkrojené batáty.
- Na batáty dáme trochu másla, posypeme je nakrájeným rozmarýnem a osolíme.
- Vložíme do trouby předehřáté na 190 ° C a pečeme asi 10 – 15 minut.
- Upečené batáty vyndáme z trouby a opatrně sundáme slupku (měla by jít krásně odloupnout).
- Přendáme je do mixeru, přilijeme mléko, přidáme zbytek másla a rozmixujeme vše na hladkou hmotu.
- Dle chuti osolíme a opepříme.