Guláš už dávno nemusí být jen masitý pokrm, o tom svědčí obliba například guláše z hlívy ústřičné, nebo ze sojového masa. Zkuste si připravit guláš z bedelpodle receptu od Jakvkuchyni.cz.
|
Guláš už dávno nemusí být jen masitý pokrm, o tom svědčí obliba například guláše z hlívy ústřičné, nebo ze sojového masa. Zkuste si připravit guláš z bedelpodle receptu od Jakvkuchyni.cz.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Na sádle a trošce oleje orestujeme cibuli. Přidáme česnek a nakrájené bedle.
- Poté odstavíme hrnec a přidáme koření a papriku, vše pořádně promícháme.
- Zalijeme menším množstvím horké vody a přidáme bujón.
- Následně přidáme na kostičky nakrájené brambory a 1 brambor nastrouháme na zahuštění.
- Vaříme asi 15 minut.
- Nakonec dochutíme, přidáme bylinky a podáváme s pečivem.
Kuchyňský potravinový odpad (např. slupky od brambor, okrojky od bedel a bylinek) můžeme vytřídit do našeho kompostu, nebo do sběrných nádob na bioodpad. Sáčky na koření bývají v kombinovaných obalech, proto je vyhodíme do směsného odpadu.