Možností, jak zužitkovat nejen velkou úrodu jablek ze zahrádky, ale také starší jablka, je několik. Co si třeba upéct koláč? Nebo co jít ještě dál a vyzkoušet vynikající muffiny v bezlepkové verzi? Díky jablkům budou muffiny krásně šťavnaté a sladké, takže nemusíme použít tolik cukru. Jak na to?
|
Možností, jak zužitkovat nejen velkou úrodu jablek ze zahrádky, ale také starší jablka, je několik. Co si třeba upéct koláč? Nebo co jít ještě dál a vyzkoušet vynikající muffiny v bezlepkové verzi? Díky jablkům budou muffiny krásně šťavnaté a sladké, takže nemusíme použít tolik cukru. Jak na to?
|
Porce
15 muffinů
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Vejce vyšleháme s cukrem v mixeru do pěny.
- Postupně přiléváme olej.
- Mouky prosejeme a smícháme s práškem do pečiva a postupně přisypáváme do vaječné směsi.
- Nakonec přilijeme mléko a přidáme mandlové máslo.
- Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, nakrájíme na kostky a smícháme se skořicí a zázvorem.
- Opatrně zamícháme do těsta.
- Formu na muffiny vymažeme a vysypeme, nebo vyložíme košíčky.
- Do každého košíčku nalijeme těsto do 2/3.
- Mufinny posypeme dýňovými semínky.
- Pečeme je v troubě vyhřáté na 170°C cca 20 – 30 minut podle velikosti muffinů (pomocí špejle vyzkoušíme, zda jsou muffiny propečené).
- Po upečení necháme vychladnout na mřížce.