Vanilkové rohlíčky k nám kdysi doputovaly z Rakouska a zřejmě se shodneme na tom, že se jedná o jeden z nejoblíbenějších druhů vánočního cukroví. Každá hospodyně je připravuje trošku jinak a rohlíčky tak vždy získávají svou specifickou chuť.
|
Vanilkové rohlíčky k nám kdysi doputovaly z Rakouska a zřejmě se shodneme na tom, že se jedná o jeden z nejoblíbenějších druhů vánočního cukroví. Každá hospodyně je připravuje trošku jinak a rohlíčky tak vždy získávají svou specifickou chuť.
|
Porce
25 rohlíčků
|
Doba přípravy
35 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Obě mouky smícháme společně s ořechy a moučkovým cukrem.
- Přidáme rozpuštěné máslo, žloutek, vanilkové aroma a špetku soli.
- Vypracujeme těsto a necháme ho v lednici přes noc.
- Z těsta uděláme podlouhlé válečky, které rozkrájíme a z kousků vytvarujeme rohlíčky.
- Rohlíčky poskládáme na plech a pečeme při 180 °C asi 10 minut.
- Teplé rohlíčky obalíme v moučkovém cukru.