Nejchutnější letní ovoce - jahody, nemusíte pouze zavařovat do marmelády, ale připravte si s nimi lahodný nadýchaný dezert, který je velmi lehký na přípravu a vyžaduje jen trochu zručnosti při rolování.
|
Nejchutnější letní ovoce - jahody, nemusíte pouze zavařovat do marmelády, ale připravte si s nimi lahodný nadýchaný dezert, který je velmi lehký na přípravu a vyžaduje jen trochu zručnosti při rolování.
|
Suroviny
Roláda
cukr krupice
170g
bílek
5ks
kukuřičný škrob
1lžička
vinný ocet
1 lžička
bílý
Krém
Mascarpone
250ml
smetana ke šlehání
250ml
vanilkový lusk
1ks
nebo vanilkový cukr
cukr
na dochucení
|
Pokyny
- Začneme krémem na plnění. Ze smetany si vyšleháme tuhou šlehačku, po lžících do ní přidáváme mascarpone, semínka z vanilkového lusku (nebo cukr). Dochutíme cukrem nebo sirupem.
- Krém by měl být tak akorát sladký, spíš méně, protože těsto je samo o sobě sladké dost. Krém necháme v lednici ztuhnout.
- Pustíme se do těsta: vyšleháme si bílky do tuhého sněhu a v momentě, kdy jsme si jistí jeho tuhostí, začneme zašlehávat cukr, aby byl sníh krásně lesklý. Na závěr přidáme do sněhu lžičku škrobu a vinného octu.
- Plech si vyložíme pečicím papírem a rovnoměrně rozetřeme sněhové těsto.
- Dáme péct na 150 °C na cca 45 minut. Hotové těsto by mělo být na dotek pevné.
- Těsto necháme vychladnout a po vychladnutí si posypeme čistý pečicí papír moučkovým cukrem a na něj překlopíme upečené těsto.
- Odloupneme papír, na kterém jsme korpus pekli, a rovnoměrně navrstvíme vychlazený krém.
- Poklademe jej omytými a nakrájenými malinami a jahodami.
- Pomocí papíru roládu pevně zarolujeme a odložíme do lednice na pár hodin.
- Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.