Když se řekne boršč, většina z nás si představí boršč z červené řepy, který je velmi rozšířený snad ve všech zemích východní Evropy. Tato polévka však existuje i v bílé variantě, která se opět liší kraj od kraje. Specifickou přísadou v této polévce je šťovík, který jí dodá tu pravou chuť. Jak si připravit bílý boršč?
|
Když se řekne boršč, většina z nás si představí boršč z červené řepy, který je velmi rozšířený snad ve všech zemích východní Evropy. Tato polévka však existuje i v bílé variantě, která se opět liší kraj od kraje. Specifickou přísadou v této polévce je šťovík, který jí dodá tu pravou chuť. Jak si připravit bílý boršč?
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Do vývaru z uzeného masa nakrájíme na kostky oloupané a omyté brambory.
- Přidáme sůl, kmín, omyté a nasekané listy šťovíku.
- Vaříme, dokud brambory nezměknou.
- Před koncem vaření přidáme natvrdo uvařená vejce nakrájená na malé kousky.
- Polévku zahustíme jíškou z másla a hladké mouky
- Nakonec přilijeme smetanu, abychom polévku zjemnili.