Boží milosti

Jednoduché, levné a tuze dobré cukroví je tradičně spojované s masopustním veselím.
Jednoduché, levné a tuze dobré cukroví je tradičně spojované s masopustním veselím.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
30 ks
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
40 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    mouka 300g hladká
    kypřící prášek 1/2sáčku
    cukr 50g krupicový
    máslo 50g
    mandle 50g mleté
    skořice 1lžička
    rum 2cl
    vejce 3ks žloutek
    smetana 125ml
    sádlo na smažení
    cukr vanilkový na posypání
Pokyny
  1. V misce smícháme mouku s kypřicím práškem.
  2. Postupně přidáme cukr, změklý tuk, mleté mandle, koření, žloutky, rum a smetanu a důkladně propracujeme.
  3. Výsledné těsto by mělo být hladké a vláčné a měly by se v něm tvořit vzduchové bubliny.
  4. Těsto necháme alespoň hodinu, lépe však přes noc, v chladu rozležet a pak ho rozválíme na tenkou placku.
  5. Formičkami do ní vykrájíme různé tvary (srdíčka, hvězdičky, kroužky…). Ve vyšší pánvi rozehřejeme sádlo.
  6. Jednotlivé tvary v něm zvolna osmažíme po obou stranách dozlatova.
  7. Pak je vyjmeme a rozložíme na papírové utěrky, aby se vsákl přebytečný tuk. Hotové kousky pocukrujeme vanilkovým cukrem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*