Jednoduché, levné a tuze dobré cukroví je tradičně spojované s masopustním veselím.
|
Jednoduché, levné a tuze dobré cukroví je tradičně spojované s masopustním veselím.
|
Porce
30 ks
|
Doba přípravy
40 minut
|
Chod
|
Pokyny
- V misce smícháme mouku s kypřicím práškem.
- Postupně přidáme cukr, změklý tuk, mleté mandle, koření, žloutky, rum a smetanu a důkladně propracujeme.
- Výsledné těsto by mělo být hladké a vláčné a měly by se v něm tvořit vzduchové bubliny.
- Těsto necháme alespoň hodinu, lépe však přes noc, v chladu rozležet a pak ho rozválíme na tenkou placku.
- Formičkami do ní vykrájíme různé tvary (srdíčka, hvězdičky, kroužky…). Ve vyšší pánvi rozehřejeme sádlo.
- Jednotlivé tvary v něm zvolna osmažíme po obou stranách dozlatova.
- Pak je vyjmeme a rozložíme na papírové utěrky, aby se vsákl přebytečný tuk. Hotové kousky pocukrujeme vanilkovým cukrem.