V kostelech se dává hostie na závěr mše, během masopustního veselí se rozdávaly boží milosti, obdoba hostií. Smažte je dozlatova a nehleďte na množství kalorií.
|
V kostelech se dává hostie na závěr mše, během masopustního veselí se rozdávaly boží milosti, obdoba hostií. Smažte je dozlatova a nehleďte na množství kalorií.
|
Porce
20 kusů
|
Doba přípravy
40 minut
|
Chod
|
Suroviny
hladká mouka
250g
cukr
25g
máslo
25g
žloutky
2ks
rum
4lžíce
nebo víno
smetana
4lžíce
prášek do pečiva
1lžička
sůl
1špetka
máslo
na smažení
moučkový cukr
na obalení
|
Pokyny
- Všechny suroviny zpracujeme v hladké těsto, zabalíme do fólie a necháme hodinu odpočinout.
- Těsto pak vyválíme dotenka, vykrajujeme z něj tvary a ozdobně je uprostřed nařízneme rádýlkem.
- Usmažíme z obou stran, obalíme v cukru a ještě horké jíme.
Soutěž jsou to boží milosti