Boží milosti neboli kraple

V kostelech se dává hostie na závěr mše, během masopustního veselí se rozdávaly boží milosti, obdoba hostií. Smažte je dozlatova a nehleďte na množství kalorií.
V kostelech se dává hostie na závěr mše, během masopustního veselí se rozdávaly boží milosti, obdoba hostií. Smažte je dozlatova a nehleďte na množství kalorií.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
20 kusů
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
40 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    cukr 25g
    máslo 25g
    žloutky 2ks
    rum 4lžíce nebo víno
    smetana 4lžíce
    sůl 1špetka
    máslo na smažení
    moučkový cukr na obalení
Pokyny
  1. Všechny suroviny zpracujeme v hladké těsto, zabalíme do fólie a necháme hodinu odpočinout.
  2. Těsto pak vyválíme dotenka, vykrajujeme z něj tvary a ozdobně je uprostřed nařízneme rádýlkem.
  3. Usmažíme z obou stran, obalíme v cukru a ještě horké jíme.

Jeden komentář k článku “Boží milosti neboli kraple”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*