|
Nejlepší jsou ještě teplé, rovnou z pánve! Voní po česneku a majoránce a i když na jejich přípravu budeme potřebovat jen pár základních surovin, patří mezi nejoblíbenější jídlo české kuchyně. Připravte si tradiční bramboráky s majoránkou a česnekem podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
![]() |
Porce
4 porce
|
![]() |
Doba přípravy
15 minut
|
![]() |
Chod
|
Pokyny
- Syrové brambory oloupeme a nastrouháme na jemné straně struhadla.
- Pokud brambory pustí hodně vody, tak jí část vymačkáme a vylijeme.
- Nastrouhané brambory smícháme s vejcem, moukou a mlékem.
- Směs dochutíme solí, pepřem, prolisovaným česnekem a majoránkou.
- Vše promícháme.
- Ze směsi tvarujeme lžící placičky, které smažíme ve vyšší vrstvě oleje.
TIP od Jakvkuchyni.cz: co se slupkami od brambor? Udělejme si z nich další dobrotu! Pořádně je umyjeme, pokapeme olivovým olejem, okořeníme dle chuti a vložíme na pečícím papíru do trouby. Pečeme při 200 °C asi 10 minut. Vařte beze zbytku - více tipů najdete v seriálu Vaříme beze zbytku na Jakvkuchyni.cz!
Papírové krabice od mléka se správně nazývají nápojovými kartony. Správně je třídíme do kontejneru s oranžovou samolepkou, někde se třídí v rámci tzv. vícekomoditního sběru odpadu spolu s jinými druhy odpadu.