Bramboráky s majoránkou a česnekem

Nejlepší jsou ještě teplé, rovnou z pánve! Voní po česneku a majoránce a i když na jejich přípravu budeme potřebovat jen pár základních surovin, patří mezi nejoblíbenější jídlo české kuchyně. Připravte si tradiční bramboráky s majoránkou a česnekem podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    brambor 1kg syrové
    mouka 200g polohrubá
    mléko 100ml
    česnek 5stroužků
    vejce 2ks
    pepř 1špetka
    olej sádlo na smažení
Pokyny
  1. Syrové brambory oloupeme a nastrouháme na jemné straně struhadla.
  2. Pokud brambory pustí hodně vody, tak jí část vymačkáme a vylijeme.
  3. Nastrouhané brambory smícháme s vejcem, moukou a mlékem.
  4. Směs dochutíme solí, pepřem, prolisovaným česnekem a majoránkou.
  5. Vše promícháme.
  6. Ze směsi tvarujeme lžící placičky, které smažíme ve vyšší vrstvě oleje.

TIP od Jakvkuchyni.cz: co se slupkami od brambor? Udělejme si z nich další dobrotu! Pořádně je umyjeme, pokapeme olivovým olejem, okořeníme dle chuti a vložíme na pečícím papíru do trouby. Pečeme při 200 °C asi 10 minut. Vařte beze zbytku - více tipů najdete v seriálu Vaříme beze zbytku na Jakvkuchyni.cz!

Papírové krabice od mléka se správně nazývají nápojovými kartony. Správně je třídíme do kontejneru s oranžovou samolepkou, někde se třídí v rámci tzv. vícekomoditního sběru odpadu spolu s jinými druhy odpadu.