Teď si uvaříme výbornou bramborovou polévku, kterou zahustíme hraškou. Proč jsme se rozhodli právě pro tuto alternativu? V hrašce se nachází železo, zinek a vláknina. V našich jídelníčcích se rázem objeví dostatek hrubé vlákniny a po jídle nám nebude těžko.
|
Teď si uvaříme výbornou bramborovou polévku, kterou zahustíme hraškou. Proč jsme se rozhodli právě pro tuto alternativu? V hrašce se nachází železo, zinek a vláknina. V našich jídelníčcích se rázem objeví dostatek hrubé vlákniny a po jídle nám nebude těžko.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Vodu osolíme, vmícháme hrašku a přivedeme k varu.
- Oheň snížíme a 20 minut povaříme.
- Zeleninu a brambory nakrájíme na kostičky.
- Cibuli a česnek nakrájíme najemno.
- Na oleji krátce orestujeme Mahá koření, cibuli, česnek, zeleninu a brambory.
- Vše přidáme do vody s hraškou a vaříme do té doby, dokud zelenina hezky nezměkne.
- Dochutíme majoránkou a petrželovou natí.