Bramborová polévka

Teď si uvaříme výbornou bramborovou polévku, kterou zahustíme hraškou. Proč jsme se rozhodli právě pro tuto alternativu? V hrašce se nachází železo, zinek a vláknina. V našich jídelníčcích se rázem objeví dostatek hrubé vlákniny a po jídle nám nebude těžko.
Teď si uvaříme výbornou bramborovou polévku, kterou zahustíme hraškou. Proč jsme se rozhodli právě pro tuto alternativu? V hrašce se nachází železo, zinek a vláknina. V našich jídelníčcích se rázem objeví dostatek hrubé vlákniny a po jídle nám nebude těžko.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    voda 1, 5litr
    brambor 400g
    zelenina 200g sezónní
    česnek 2stroužky
    hraška 1lžíce
    koření 1lžička Mahá
    cibule 1ks
Pokyny
  1. Vodu osolíme, vmícháme hrašku a přivedeme k varu.
  2. Oheň snížíme a 20 minut povaříme.
  3. Zeleninu a brambory nakrájíme na kostičky.
  4. Cibuli a česnek nakrájíme najemno.
  5. Na oleji krátce orestujeme Mahá koření, cibuli, česnek, zeleninu a brambory.
  6. Vše přidáme do vody s hraškou a vaříme do té doby, dokud zelenina hezky nezměkne.
  7. Dochutíme majoránkou a petrželovou natí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*