Podzimní počasí úplně vybízí k tomu, připravit si teplou a sytou polévku. Zkuste si namísto tradiční bramboračky uvařit jednoduchý bramborový krém, ve kterém bude hrát hlavní roli chuť pažitky. Nenáročná recept na vynikající smetanový bramborový krém s pažitkou přináší Jakvkuchyni.cz!
|
Podzimní počasí úplně vybízí k tomu, připravit si teplou a sytou polévku. Zkuste si namísto tradiční bramboračky uvařit jednoduchý bramborový krém, ve kterém bude hrát hlavní roli chuť pažitky. Nenáročná recept na vynikající smetanový bramborový krém s pažitkou přináší Jakvkuchyni.cz!
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Pokyny
- V hrnci rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět nakrájenou cibuli spolu s česnekem.
- Brambory očistíme a nakrájíme na kostičky, přidáme je do základu polévky, osolíme, zalijeme vývarem a asi 15 minut povaříme, aby brambory změkly.
- Když jsou brambory měkké, polévku rozmixujeme dohladka.
- Nakonec ji zjemníme smetanou, přidáme nasekanou pažitku a dochutíme čerstvě namletým pepřem.