Bramborová polévka s pažitkou

Podzimní počasí úplně vybízí k tomu, připravit si teplou a sytou polévku. Zkuste si namísto tradiční bramboračky uvařit jednoduchý bramborový krém, ve kterém bude hrát hlavní roli chuť pažitky. Nenáročná recept na vynikající smetanový bramborový krém s pažitkou přináší Jakvkuchyni.cz!
Podzimní počasí úplně vybízí k tomu, připravit si teplou a sytou polévku. Zkuste si namísto tradiční bramboračky uvařit jednoduchý bramborový krém, ve kterém bude hrát hlavní roli chuť pažitky. Nenáročná recept na vynikající smetanový bramborový krém s pažitkou přináší Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    vývar 1,2l kuřecí
    brambor 600g
    smetana na zjemnění
    česnek 2stroužky
    máslo 1lžíce ghí
    cibule 1ks velká
    pažitka 1svazek čerstvá
Pokyny
  1. V hrnci rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět nakrájenou cibuli spolu s česnekem.
  2. Brambory očistíme a nakrájíme na kostičky, přidáme je do základu polévky, osolíme, zalijeme vývarem a asi 15 minut povaříme, aby brambory změkly.
  3. Když jsou brambory měkké, polévku rozmixujeme dohladka.
  4. Nakonec ji zjemníme smetanou, přidáme nasekanou pažitku a dochutíme čerstvě namletým pepřem.

Bramborové slupky můžeme využít například na našem kompostu, nebo je vyhodit do bioodpadu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*