Teplá polévka plná vitamínů se do chladných dnů určitě hodí. K její přípravě využijeme sezónní zeleninu, která nám roste na zahrádce. Pokud chceme polévku ještě ozvláštnit, můžeme přidat kousky nakrájeného tofu. Polévka je velmi chutná. Jak na to?
|
Teplá polévka plná vitamínů se do chladných dnů určitě hodí. K její přípravě využijeme sezónní zeleninu, která nám roste na zahrádce. Pokud chceme polévku ještě ozvláštnit, můžeme přidat kousky nakrájeného tofu. Polévka je velmi chutná. Jak na to?
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a propláchneme ve studené vodě.
- Necháme je vařit v osolené vodě spolu s utřeným česnekem, římským kmínem a majoránkou.
- Vaříme cca 10 – 15 minut, dokud brambory trochu nezměknou.
- Kapustu nakrájíme na proužky a přidáme ke změklým bramborám.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na kousky.
- Na pánvi necháme na oleji zesklovatět cibuli a přidáme na kostičky nakrájené tofu.
- Společně chvíli prohřejeme a odstavíme.
- Jakmile bude kapusta uvařená, přidáme tofu a necháme ho chvíli ohřát, aby se propojily chutě.
- Nakonec ochutíme solí a pepřem podle chuti.