Máme pro vás rychlý a jednoduchý recept z brambor. Inspirací nám byla švýcarská kuchyně, v níž jsou tato bramborová „hnízda“ velmi oblíbená. Stačí vám jen pár surovin. Můžete je jíst samostatně, třeba se zeleninovým salátem, anebo je zkuste, pokud vás omrzely brambory jako klasická příloha. Tentokrát jsme jejich chuť zvýraznili ještě sýrem gruyère.
|
Máme pro vás rychlý a jednoduchý recept z brambor. Inspirací nám byla švýcarská kuchyně, v níž jsou tato bramborová „hnízda“ velmi oblíbená. Stačí vám jen pár surovin. Můžete je jíst samostatně, třeba se zeleninovým salátem, anebo je zkuste, pokud vás omrzely brambory jako klasická příloha. Tentokrát jsme jejich chuť zvýraznili ještě sýrem gruyère.
|
Porce
1 porce = 1 brambora
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Brambory oloupeme a omyjeme.
- Nastrouháme je na hrubším struhadle na dlouhé pásky – lepší je tedy strouhat brambory podélně.
- Pokud jsou brambory novější, vymačkáme rukama přebytečnou tekutinu.
- Na hrubším struhadle nastrouháme sýr.
- Do mísy s bramborami přidáme sýr, sůl, pepř a petrželku a vše promícháme.
- Hlubší pánev naplníme olejem, který rozpálíme.
- Na pánvi vytváříme hromádky, které lžící vždy zploštíme.
- Tyto hromádky pak smažíme dozlatova z každé strany.
- Po usmažení ubrouskem odsajeme přebytečný tuk.