Bramborové šišky se švestkovou omáčkou

Bramborové šišky mají špatnou pověst, kterou získaly jako typické jídlo ze školních jídelen. Dejte jim šanci a objevte v nich krásu jednoduchosti. Obyčejné brambory vyniknou v kombinaci s výraznou kořeněnou omáčkou. Stačí pak přidat zakysanou smetanu a máte skvělou sladkou večeři.
Bramborové šišky mají špatnou pověst, kterou získaly jako typické jídlo ze školních jídelen. Dejte jim šanci a objevte v nich krásu jednoduchosti. Obyčejné brambory vyniknou v kombinaci s výraznou kořeněnou omáčkou. Stačí pak přidat zakysanou smetanu a máte skvělou sladkou večeři.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
45 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
Na šišky
    brambor ½kg vařené
    vejce 2ks
Na omáčku
    smetana 250ml
    cukr krupice 1lžíce
    skořice 1lžíce
Pokyny
  1. Vařené brambory nastrouhejte najemno, přidejte celá vejce, osolte a zahustěte polohrubou moukou, aby vzniklo hustší bramborové těsto.
  2. Z těsta vyválejte šišky a uvařte je ve vroucí osolené vodě. Vařte je tak dlouho, dokud nevyplavou na hladinu.
  3. Jednu šišku vyzkoušejte, zda je dostatečně provařená, a pak vylovte děrovanou naběračkou i zbývající. Ponechte je na teple.
  4. Za stálého míchání rozřeďte švestková povidla smetanou a dochuťte je cukrem a skořicí.
  5. Bramborové šišky přelijte švestkovou omáčkou.
  6. Náš tip: Pokrm můžete ještě dozdobit například šlehačkou ochucenou instantním kakaem a posypanou piniovými oříšky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*