Pokud Vám někdy zbydou brambory od oběda nebo od večeře, zkuste vaření beze zbytku a využijte je na přípravu dalšího originálního jídla. Například vaflí. Ty se sice většinou připravují na sladko, ale věřte, že slaná verze bude příjemným osvěžením jídelníčku. Zapečené se sýrem budou skvělou svačinkou, ale i večeří, kdy je můžeme doplnit salátem. Jakvkuchyni.cz prozradí jak na to!
|
Pokud Vám někdy zbydou brambory od oběda nebo od večeře, zkuste vaření beze zbytku a využijte je na přípravu dalšího originálního jídla. Například vaflí. Ty se sice většinou připravují na sladko, ale věřte, že slaná verze bude příjemným osvěžením jídelníčku. Zapečené se sýrem budou skvělou svačinkou, ale i večeří, kdy je můžeme doplnit salátem. Jakvkuchyni.cz prozradí jak na to!
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
45 min
|
Chod
|
Suroviny
strouhaný sýr
150gramů
podmáslí
60ml
hladká mouka
60gramů
máslo
4lžíce
vejce
2ks
brambor
2hrnky
vařené
sušená petrželka
2lžíce
sůl
1špetka
pepř
1špetka
|
Pokyny
- Máslo rozpustíme v rendlíku.
- Poté ho přelijeme do mísy, přidáme podmáslí a vejce a našleháme.
- Brambory rozmačkáme, přilijeme do nich směs z másla a podmáslí.
- Ve druhé misce smícháme mouku, prášek do pečiva, sůl, pepř a petrželku.
- Postupně přisypeme do směsi s bramborami a důkladně vmícháme.
- Rozpálíme si vaflovač.
- Z těsta postupně odebíráme stejné množství, které rozprostřeme na plotýnkách a upečeme vafle.
- Těsně před servírováním je posypeme sýrem a krátce zapečeme.