Cibule patří k velmi zdravým potravinám a navíc je levná a jednoduchá na přípravu! Vyzkoušejte francouzskou cibulačku, zapečené brambory, dip nebo exotickou marmeládu.
|
Cibule patří k velmi zdravým potravinám a navíc je levná a jednoduchá na přípravu! Vyzkoušejte francouzskou cibulačku, zapečené brambory, dip nebo exotickou marmeládu.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Suroviny
červená řepa
4ks
brambor
2ks
cibule
1ks
červená
cibule
1ks
žlutá
česnek
2stroužky
olivový olej
50ml
pepř
černý
|
Pokyny
- Troubu si předehřejeme na 200 °C.
- Mezitím rozkrájíme řepu na středně velké kousky a smícháme je s trochou olivového oleje.
- Řepu poklademe na plech vyloženým pečicím papírem a dáme na 10–15 minut péct.
- Nakrájené brambory a cibuli smícháme s česnekem nakrájeným na tenké na plátky, olejem a solí.
- Připravenou směs rozložíme na plech na červenou řepu. Pečeme dalších 40–50 minut, dokud brambory a červená řepa nezměknou.
- Podáváme s nasekanou pažitkou, která jídlo krásně barevně ozdobí.