Jednoduchý a rychlý bezmasý recept na zapečené brambory s lilkem můžeme připravit v pikantní verzi s chilli, nebo v jemnější verzi, kdy přidáme čerstvé bylinky. Brambory můžeme podávat jako hlavní chod nebo přílohu k masu a grilovanému sýru. Jak na to prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
|
Jednoduchý a rychlý bezmasý recept na zapečené brambory s lilkem můžeme připravit v pikantní verzi s chilli, nebo v jemnější verzi, kdy přidáme čerstvé bylinky. Brambory můžeme podávat jako hlavní chod nebo přílohu k masu a grilovanému sýru. Jak na to prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli.
- Lilek nakrájíme na malé kousky, osolíme a necháme chvíli vypotit.
- Poté ho přidáme k cibuli, opepříme a opékáme společně několik minut.
- Přidáme rajčatovou passatu, dochutíme solí, pepřem, oreganem a troškou chilli, přidáme prolisovaný česnek.
- Směs společně vaříme asi 10 minut.
- Brambory omyjeme, očistíme, nakrájíme na měsíčky a asi 3 minuty vaříme v osolené vodě.
- Předvařené brambory přendáme do zapékací mísy, zalijeme omáčkou a nahoru dáme několik lžic ricotty.
- Zapékáme na 200°C asi 30 minut.
Papírové krabice od rajčatové passaty nazýváme nápojovými kartony. Správně je třídíme do oranžového kontejneru, někde se třídí v rámci tzv. vícekomoditního sběru s jiným druhem odpadu. Před vytříděním je důležité obaly vždy vyprázdnit, plastová víčka třídění nevadí!