Brambory s lilkem zapečené v pikantní rajčatové omáčce

Jednoduchý a rychlý bezmasý recept na zapečené brambory s lilkem můžeme připravit v pikantní verzi s chilli, nebo v jemnější verzi, kdy přidáme čerstvé bylinky. Brambory můžeme podávat jako hlavní chod nebo přílohu k masu a grilovanému sýru. Jak na to prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Jednoduchý a rychlý bezmasý recept na zapečené brambory s lilkem můžeme připravit v pikantní verzi s chilli, nebo v jemnější verzi, kdy přidáme čerstvé bylinky. Brambory můžeme podávat jako hlavní chod nebo přílohu k masu a grilovanému sýru. Jak na to prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    brambor 1kg
    ricotta 150g
    lilek 1ks menší
    cibule 1ks
    česnek 1stroužek
Pokyny
  1. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli.
  2. Lilek nakrájíme na malé kousky, osolíme a necháme chvíli vypotit.
  3. Poté ho přidáme k cibuli, opepříme a opékáme společně několik minut.
  4. Přidáme rajčatovou passatu, dochutíme solí, pepřem, oreganem a troškou chilli, přidáme prolisovaný česnek.
  5. Směs společně vaříme asi 10 minut.
  6. Brambory omyjeme, očistíme, nakrájíme na měsíčky a asi 3 minuty vaříme v osolené vodě.
  7. Předvařené brambory přendáme do zapékací mísy, zalijeme omáčkou a nahoru dáme několik lžic ricotty.
  8. Zapékáme na 200°C asi 30 minut.

Papírové krabice od rajčatové passaty nazýváme nápojovými kartony. Správně je třídíme do oranžového kontejneru, někde se třídí v rámci tzv. vícekomoditního sběru s jiným druhem odpadu. Před vytříděním je důležité obaly vždy vyprázdnit, plastová víčka třídění nevadí!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*