Bryndzové halušky podle Pavla Berkyho

Známý návrhář a šéfkuchař, oslovil svými oděvními modely po celém světě a foodesign kreacemi v kuchařské show MasterChef. Inspirujte se jeho příběhem a receptem na halušky.
Známý návrhář a šéfkuchař, oslovil svými oděvními modely po celém světě a foodesign kreacemi v kuchařské show MasterChef. Inspirujte se jeho příběhem a receptem na halušky.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
5 porcí
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    brambor 800gramů
    slanina 500gramů
    polohrubá mouka 300gramů
    bryndza 250gramů
    zakysaná smetana 200gramů
    olej 3lžíce
    sůl 1špetka
    černý pepř 1lžíce
    pažitka 1lžička na ozdobu
Pokyny
  1. Brambory oloupeme a omyjeme.
  2. Přibližně jednu polovinu brambor si nastrouháme najemno a druhou polovinu na hrubší straně struhadla.
  3. Brambory si smícháme dohromady a přidáme ještě 250 g polohrubé mouky. Pořádně zamícháme a pokud nám těsto přijde moc řídké, přidáme ještě zbytek mouky. Směs osolíme.
  4. Vodu v hrnci přivedeme k varu a osolíme.
  5. Pustíme se do bryndzové směsi. Smícháme brynzu a zakysanou smetanu, osolíme a přidáme čerstvě namletý pepř.
  6. Do horké vody postupně pasírujeme bramborové těsto přes speciální haluškovač. Halušky budou hotové, když vyplavou na hladinu.
  7. Vodu z hrnce scedíme a halušky smícháme s bryndzovou směsí.
  8. Na pánvi si dozlatova opečeme na kostky nakrájenou slaninu.
  9. Finální porci ozdobíme pažitkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*