Známý návrhář a šéfkuchař, oslovil svými oděvními modely po celém světě a foodesign kreacemi v kuchařské show MasterChef. Inspirujte se jeho příběhem a receptem na halušky.
|
Známý návrhář a šéfkuchař, oslovil svými oděvními modely po celém světě a foodesign kreacemi v kuchařské show MasterChef. Inspirujte se jeho příběhem a receptem na halušky.
|
Porce
5 porcí
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Suroviny
brambor
800gramů
slanina
500gramů
polohrubá mouka
300gramů
bryndza
250gramů
zakysaná smetana
200gramů
olej
3lžíce
sůl
1špetka
černý pepř
1lžíce
pažitka
1lžička
na ozdobu
|
Pokyny
- Brambory oloupeme a omyjeme.
- Přibližně jednu polovinu brambor si nastrouháme najemno a druhou polovinu na hrubší straně struhadla.
- Brambory si smícháme dohromady a přidáme ještě 250 g polohrubé mouky. Pořádně zamícháme a pokud nám těsto přijde moc řídké, přidáme ještě zbytek mouky. Směs osolíme.
- Vodu v hrnci přivedeme k varu a osolíme.
- Pustíme se do bryndzové směsi. Smícháme brynzu a zakysanou smetanu, osolíme a přidáme čerstvě namletý pepř.
- Do horké vody postupně pasírujeme bramborové těsto přes speciální haluškovač. Halušky budou hotové, když vyplavou na hladinu.
- Vodu z hrnce scedíme a halušky smícháme s bryndzovou směsí.
- Na pánvi si dozlatova opečeme na kostky nakrájenou slaninu.
- Finální porci ozdobíme pažitkou.