Známá pomazánka, jejíž základ tvoří tvaroh a kapie. Připravit si ji doma je jednoduché a nejlépe chutná samozřejmě s čerstvým pečivem! Připravte si budapešťskou pomazánku podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
Známá pomazánka, jejíž základ tvoří tvaroh a kapie. Připravit si ji doma je jednoduché a nejlépe chutná samozřejmě s čerstvým pečivem! Připravte si budapešťskou pomazánku podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
Porce
2 porce
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Cibuli nakrájíme co nejvíce najemno a spaříme ji litrem vroucí vody (pokud chceme, aby byla v pomazánce výraznější, spařovat ji nemusíme).
- Do mísy dáme tvaroh, žervé, nakrájenou kapii a sladkou mletou papriku, přidáme cibuli a zamícháme.
- Nakonec dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
TIP od Jakvkuchyni.cz: Pomazánku necháme alespoň dvě hodiny odležet v lednici.
Obsah plastové vaničky od tvarohu stačí pořádně vyprázdnit (vyškrábat, můžeme vytřít například použitou papírovou kuchyňskou utěrku) a může putovat do kontejneru označeného žlutou samolepkou, hliníková víčka vytřídíme nejlépe do sběrných nádob na kovy.