Budapešťská pomazánka

Známá pomazánka, jejíž základ tvoří tvaroh a kapie. Připravit si ji doma je jednoduché a nejlépe chutná samozřejmě s čerstvým pečivem! Připravte si budapešťskou pomazánku podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Známá pomazánka, jejíž základ tvoří tvaroh a kapie. Připravit si ji doma je jednoduché a nejlépe chutná samozřejmě s čerstvým pečivem! Připravte si budapešťskou pomazánku podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    tvarohu 250g tučný, ve vaničce
    sýr 100g čerstvý
    paprika 2ks červená
    cibule 1ks malá
    mletá paprika 1lžička
Pokyny
  1. Cibuli nakrájíme co nejvíce najemno a spaříme ji litrem vroucí vody (pokud chceme, aby byla v pomazánce výraznější, spařovat ji nemusíme).
  2. Do mísy dáme tvaroh, žervé, nakrájenou kapii a sladkou mletou papriku, přidáme cibuli a zamícháme.
  3. Nakonec dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.

TIP od Jakvkuchyni.cz: Pomazánku necháme alespoň dvě hodiny odležet v lednici.

Obsah plastové vaničky od tvarohu stačí pořádně vyprázdnit (vyškrábat, můžeme vytřít například použitou papírovou kuchyňskou utěrku) a může putovat do kontejneru označeného žlutou samolepkou, hliníková víčka vytřídíme nejlépe do sběrných nádob na kovy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*