Okurková, nebo jogurtová? Záleží jen na vás. U studených polévek je poměr ingrediencí a výsledná chuť skutečně jen vaší volbou. Tarator tedy může být okurková polévka s jogurtem, nebo vychlazený jogurtový krém s okurkovou příchutí.
|
Okurková, nebo jogurtová? Záleží jen na vás. U studených polévek je poměr ingrediencí a výsledná chuť skutečně jen vaší volbou. Tarator tedy může být okurková polévka s jogurtem, nebo vychlazený jogurtový krém s okurkovou příchutí.
|
Porce
2 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Suroviny
bílý jogurt
1ks
okurka
1ks
nastrouhaná a vyplakaná
kopr
1hrst
čerstvý nebo sušený
|
Pokyny
- Nastrouhanou okurku smícháme s najemno pokrájeným česnekem, koprem a promícháme s jogurtem.
- Osolíme, opepříme a případně naředíme mlékem.
- Necháme vychladit a podáváme ozdobené koprem, plátky okurky nebo ořechy.