V letních měsících tráví mnoho z nás spoustu času v přírodě. Abychom si atmosféru pořádně užili, patří k ní i vaření v přírodě. A klasikou mezi klasikami je voňavý buřtguláš. Pojďte si ho s námi uvařit.
|
V letních měsících tráví mnoho z nás spoustu času v přírodě. Abychom si atmosféru pořádně užili, patří k ní i vaření v přírodě. A klasikou mezi klasikami je voňavý buřtguláš. Pojďte si ho s námi uvařit.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
25 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky.
- Uzeninu nakrájíme na kostičky nebo na kolečka.
- V hrnci necháme na tuku zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli.
- Přisypeme uzeninu, kterou opečeme.
- Přidáme utřený česnek, mletou papriku, kmín (podle chuti) a asi minutu mícháme.
- Zalijeme vodou, aby byla směs ponořená.
- Přidáme fazole.
- Za občasného míchání vaříme 15–20 minut, dokud nebudou brambory měkké a guláš nezhoustne.
- Nakonec přidáme majoránku a podle chuti buřtuguláš ještě dochutíme.
Inspirujte se dalšími tipy, jak se stravovat na cestách v článku “Gurmáni na túře”. Nezapomínejte třídit odpad ani v přírodě - aby zůstala krásná a čistá i po vaší návštěvě. Rady jak na to najdete v článku “Jak naložit s odpadem na túrách”.