Bylinky můžete usušit, zamrazit, naložit do oleje… nebo z nich připravit delikátní bylinkové máslo. Vyzkoušejte třeba tymiánové máslo nebo oblíbené provensálské koření: rozmarýn, bazalka a tymián.
|
Bylinky můžete usušit, zamrazit, naložit do oleje… nebo z nich připravit delikátní bylinkové máslo. Vyzkoušejte třeba tymiánové máslo nebo oblíbené provensálské koření: rozmarýn, bazalka a tymián.
|
Pokyny
- Máslo nakrájíme na kostky a necháme povolit při pokojové teplotě.
- Mezi tím si nasekáme bylinky (nejlepší jsou bylinky s měkkými listy).
- Ochutíme solí a barevným pepřem.
- Nasekané a ochucené bylinky utřeme s máslem.
- Máslo klademe stěrkou na potravinářskou fólii.
- To vše stočíme v závitky.
- Máslo dáme vychladit do lednice nebo mrazáku.