Bylinkovo-rajčatová pasta s hořčičnou zálivkou

V těchto letních dnech přijde k chuti tohle bezmasé odlehčené jídlo ze sezónních surovin. Kombinace cukety, pečených rajčat a čerstvých bylinek vás možná překvapí.
V těchto letních dnech přijde k chuti tohle bezmasé odlehčené jídlo ze sezónních surovin. Kombinace cukety, pečených rajčat a čerstvých bylinek vás možná překvapí.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    těstoviny 250g
    rajčata 250g
    parmazán 50g strouhaný
    cuketa 1ks žlutá
    česnek 2stroužky
    bylinky 1hrst bazalka, tymián, estragon
Omáčka
    smetana 100ml ke šlehání
    žloutky 2ks
    hořčice 1lžička
    pepř 1špetka kajenský
Pokyny
  1. V troubě na pečicím papíru potřeném olivovým olejem opečeme na kolečka nakrájená rajčata. Pečeme 20–30 minut.
  2. Na lžíci olivového oleje orestujeme nasekaný česnek a bylinky. Poté přidáme na kousky nakrájenou cuketu a necháme zezlátnout.
  3. Osolíme a opepříme dle vlastní chuti.
  4. Těstoviny uvaříme dle návodu al dente.
  5. V misce rozmícháme žloutky, smetanu, hořčici, kajenský pepř, citrónovou kůru a šťávu.
  6. Do hrnce dáme lžičku olivového oleje a prohodíme na něm uvařené těstoviny.
  7. Poté přidáme cuketu, rajčata a omáčku a vše krátce prohřejeme.
  8. Nakonec zasypeme parmazánem.

Autorkou receptu je blogerka Romana

Kelímek od smetany stačí pořádně vyškrábat a může putovat do žlutého kontejneru.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*