Typickým indickým nápojem je Masala - černý čaj s mlékem a kořením. V zimních měsících prohřeje zkřehlé tělo, ale je vhodný k popíjení během celého roku. Prozradíme vám ten nejlepší recept.
|
Typickým indickým nápojem je Masala - černý čaj s mlékem a kořením. V zimních měsících prohřeje zkřehlé tělo, ale je vhodný k popíjení během celého roku. Prozradíme vám ten nejlepší recept.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
10 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Do velkého hrnce nasypeme cukr a na mírném ohni vytvoříme karamel.
- Do hrnce nalijeme horkou vodu. Pozor na páru! Nelekejme se také, že se nám cukr v tuto chvíli přilepí k hrnci. Po chvíli se rozpustí a smíchá s vodu.
- Do vody nasypeme černý čaj i koření a 15 minut vaříme na mírném ohni, aby se čaj nespálil.
- Poté přilijeme mléko a směs vaříme na plném ohni.
- Mléko nám za pár minut vzkypí, v tuto chvíli rychle ztlumíme oheň, aby nám nepřeteklo.
- Směs promícháme a necháme vařit ještě 2 minuty.
- Masalu odstavíme z ohně a přes velké sítko slijeme do konvice.
- Případně dochutíme cukrem, nebo medem, dle vlastní chuti.