Šéfkuchař Marek Šáda nás naučí, jak ze ztvrdlých rohlíků uděláme skvělé lívance, po kterých se bude olizovat celá naše rodina.
|
Šéfkuchař Marek Šáda nás naučí, jak ze ztvrdlých rohlíků uděláme skvělé lívance, po kterých se bude olizovat celá naše rodina.
|
Porce
5 lívanců
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Pečivo natrháme na menší kousky.
- Zalijeme ho smetanou.
- Přidáme žloutky.
- Promícháme.
- Z bílků a cukru vyšleháme sníh.
- Sníh přidáme se zbytku směsi.
- Na pánvi rozpustíme máslo.
- Těsto pomalu opékáme dozlatova.
- Lívance na talíři dochutíme a ozdobíme ovocem, medem a bylinkami.
Kartony od vajec můžeme třídit do papíru, stejně tak ruličky od kuchyňských utěrek či od toaletního papíru. Třídění papíru má smysl – díky 1 tuně vytříděného papíru ušetříme cca 2 tuny dřeva a 31 000 litrů vody! V článku najdete další tipy, jak naložit s obaly z kuchyně.
Tento recept je součástí seriálu článků nazvaného "Vaříme beze zbytku". Přečtěte si také další díly tohoto oblíbeného seriálu!