Čarování se ztvrdlými rohlíky

Šéfkuchař Marek Šáda nás naučí, jak ze ztvrdlých rohlíků uděláme skvělé lívance, po kterých se bude olizovat celá naše rodina.
Šéfkuchař Marek Šáda nás naučí, jak ze ztvrdlých rohlíků uděláme skvělé lívance, po kterých se bude olizovat celá naše rodina.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
5 lívanců
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    pečivo 200g tvrdé rohlíky
    smetana 150ml
    máslo 50g
    cukr 50g
    vejce 2ks
    med
Pokyny
  1. Pečivo natrháme na menší kousky.
  2. Zalijeme ho smetanou.
  3. Přidáme žloutky.
  4. Promícháme.
  5. Z bílků a cukru vyšleháme sníh.
  6. Sníh přidáme se zbytku směsi.
  7. Na pánvi rozpustíme máslo.
  8. Těsto pomalu opékáme dozlatova.
  9. Lívance na talíři dochutíme a ozdobíme ovocem, medem a bylinkami.

Kartony od vajec můžeme třídit do papíru, stejně tak ruličky od kuchyňských utěrek či od toaletního papíru. Třídění papíru má smysl – díky 1 tuně vytříděného papíru ušetříme cca 2 tuny dřeva a 31 000 litrů vody! V článku najdete další tipy, jak naložit s obaly z kuchyně.


Tento recept je součástí seriálu článků nazvaného "Vaříme beze zbytku". Přečtěte si také další díly tohoto oblíbeného seriálu!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*