Původ čatní hledejme v indické kuchyni, ve které je běžnou součástí mnoha pokrmů. A jak čatní vypadá? Jedná se o hustou omáčku, kterou dochucujeme jídlo.
Čatní je typické svou výraznou chutí a při dochucování pokrmů stačí jen ve velmi malé míře. Pojďme si ho vyzkoušet připravit.
|
Původ čatní hledejme v indické kuchyni, ve které je běžnou součástí mnoha pokrmů. A jak čatní vypadá? Jedná se o hustou omáčku, kterou dochucujeme jídlo.
Čatní je typické svou výraznou chutí a při dochucování pokrmů stačí jen ve velmi malé míře. Pojďme si ho vyzkoušet připravit.
|
Porce
dle množství surovin
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Mango a cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kostky.
- Všechny ingredience vložíme do kastrolu a přivedeme k varu.
- Po 5 minutách teplotu zmírníme a za občasného míchání vaříme zvolna přibližně hodinu a půl.
- Čatní je hotové ve chvíli, kdy nám směs zhoustne.
- Hustý dip rozmixujeme a pokud je potřeba, dochutíme ho solí.
- Čatní se výborně hodí ke steakům i ke smaženým pokrmům. Přejeme dobrou chuť!