Celerová polévka

O celeru můžeme říct, že je elixírem zdraví. Tato snadno dostupná zelenina se dá zpracovat celá, protože jak nať, tak i bulva obsahují léčivé účinky. Zároveň má tento druh zeleniny výraznou a lahodnou chuť, která se dá různě uplatnit také v kuchyni.
O celeru můžeme říct, že je elixírem zdraví. Tato snadno dostupná zelenina se dá zpracovat celá, protože jak nať, tak i bulva obsahují léčivé účinky. Zároveň má tento druh zeleniny výraznou a lahodnou chuť, která se dá různě uplatnit také v kuchyni.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    vývar 1,5l
    krupky 150g
    celer 1ks
    žloutek 1ks
    smetana 125ml
    máslo 60g
    mouka 60g
    citrón 1ks
Pokyny
  1. Krupky dobře propereme a společně s na kostičky nakrájeným celerem uvaříme ve vývaru (z kostí nebo z masoxu) doměkka.
  2. Poté pečlivě prolisujeme sítem, případně můžeme rozmixovat ponorným mixérem.
  3. Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, rozředíme ji studenou vodou a přilijeme k polévce (Pozor pokud budete mixovat, buďte s jíškou opatrní, směs bude totiž daleko hustší než při prolisování).
  4. Takto připravenou polévku provaříme, nakonec přidáme smetanu s rozkvedlaným žloutkem.
  5. Ochutíme šťávou z poloviny citronu, druhou polovinu citronu nakrájíme na plátky a do každého talíře vložíme 1 plátek na ozdobení polévky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*