Celozrnné těstoviny jsou zdravější alternativou klasických těstovin. Díky zelenině a ovoci, které se používají k jejich barevní, obsahují také více bílkovin, minerálních látek, vitamínů a antioxidantů. S kuřecím masem a rajčaty chutnají báječně a jsou plnohodnotným jídlem na cesty, večeři či na oběd. Jakvkuchyni.cz poradí, jak na tento chutný recept!
|
Celozrnné těstoviny jsou zdravější alternativou klasických těstovin. Díky zelenině a ovoci, které se používají k jejich barevní, obsahují také více bílkovin, minerálních látek, vitamínů a antioxidantů. S kuřecím masem a rajčaty chutnají báječně a jsou plnohodnotným jídlem na cesty, večeři či na oběd. Jakvkuchyni.cz poradí, jak na tento chutný recept!
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- V hrnci osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli.
- Přidáme kuřecí maso nakrájené na kousky.
- Jakmile se maso osmahne, přidáme k němu trochu prolisovaného česneku.
- Až se maso orestuje a zatáhne, přidáme k němu rajčatovou passatu, provensálské koření, špetku cukru, zbytek česneku a podle chuti osolíme.
- Směs společně vaříme tak dlouho, dokud se omáčka nezredukuje na polovinu, čímž se zahustí.
- Ke konci dosladíme a dochutíme podle sebe.
- Celozrnné těstoviny připravíme podle návodu na obalu.
- Těstoviny můžeme polít omáčkou až na talíři, ale i servírovat již promíchané s omáčkou dohromady.
Sáčky od koření, které jsou vyrobené z kombinace papíru a alobalu, jsou tzv. kombinované obaly. Tyto obaly patří do směsného odpadu, podobně jako sáčky od kávy, instantních polévek či omáček.