Černá ovarovica

Silná mastná polévka, která neodmyslitelně patřila k masopustním svátkům.
Silná mastná polévka, která neodmyslitelně patřila k masopustním svátkům.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    játra 150g vepřová
    vepřové maso 200ml vepřová krev
    kroupy 100g
    cibule 2ks
    mrkev 1ks
    petržel 1ks
    celer 1/2ks
    nové koření 5kuliček
    pepř 5kuliček
    česnek 3stroužky
    sádlo 2lžíce
Pokyny
  1. Maso vložíme do studené osolené vody tak, aby bylo ponořené.
  2. Přidáme koření, jednu cibuli a očištěnou kořenovou zeleninou.
  3. Vaříme tak dlouho, dokud není maso zcela měkké.
  4. Pak vše přecedíme.
  5. Mezitím v jiném hrnci uvaříme kroupy, vodu slijeme a kroupy smícháme s vepřovou krví.
  6. Druhou cibuli nakrájíme nadrobno.
  7. Ve větším hrnci rozehřejeme sádlo, vsypeme cibuli a za stálého míchání ji necháme zesklovatět.
  8. Pak ji zalijeme scezeným masovým vývarem.
  9. Trochu prochladlé maso obereme od kostí a nakrájíme na kousky.
  10. Přidáme je do polévky, kterou znovu uvedeme do varu.
  11. Za stálého míchání pak do ní přidáváme kroupy s krví.
  12. Necháme ještě asi patnáct minut vařit.
  13. Na závěr polévku dochutíme utřeným česnekem, majoránkou, solí a pepřem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*