Černý kuba

Černý nebo houbový kuba je tradiční vánoční pokrm z kroup a hub. Servíroval se na oběd, jako bezmasé jídlo. Původně do něj patřila houba štroček, ale dnes jej nahraďte dostupnějšími sušenými hříbky.
Černý nebo houbový kuba je tradiční vánoční pokrm z kroup a hub. Servíroval se na oběd, jako bezmasé jídlo. Původně do něj patřila houba štroček, ale dnes jej nahraďte dostupnějšími sušenými hříbky.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    kroupy 400g
    sádlo 5lžic
    cibule 1ks
    česnek 6stroužků
    houby sušené
    sůl pepř
Pokyny
  1. Kroupy přebereme, dobře vypereme ve studené vodě a necháme okapat. Osmažíme do růžova nakrájenou cibulku, přidáme kroupy a krátce opražíme.
  2. Osolíme, zalijeme vodou a podusíme. Sušené houby namočíme asi na hodinu do studené vody.
  3. Vodu scedíme, houby podusíme a smícháme s dušenými kroupami.
  4. Poté vše dosolíme, přidáme tlučený pepř, rozetřený česnek, majoránku a sádlo.
  5. Ve vymaštěném pekáčku zapečeme v troubě.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*