Červená řepa s křenem

Domácí sterilovaná řepa může být pikantní, jemná nebo sladká podle vaší chuti. Tato nenápadná rostlina je elixírem zdraví a krásy. Kombinovat ji můžete například s křenem.
Domácí sterilovaná řepa může být pikantní, jemná nebo sladká podle vaší chuti. Tato nenápadná rostlina je elixírem zdraví a krásy. Kombinovat ji můžete například s křenem.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4x 500 ml
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
1 hodina
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    křen 2kořeny
Nálev
    voda 2l
    sůl 40g
    cukr 200g
    fenykl 1lžíce
Pokyny
  1. Omytou řepu uvařte i se slupkou doměkka (tlakový hrnec zkrátí dobu vaření o polovinu). Oloupejte ji a nakrájejte na kostičky. Křen nastrouhejte najemno.
  2. Vodu svařte s octem, solí, cukrem a fenyklem a vše nechte projít varem. Zchladlý nálev sceďte.
  3. Do sklenic střídavě vkládejte vrstvy řepy a křenu. Na závěr vše zalijte připraveným nálevem.
  4. Sterilujte po dobu 30 minut při 80 °C.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*