Domácí sterilovaná řepa může být pikantní, jemná nebo sladká podle vaší chuti. Tato nenápadná rostlina je elixírem zdraví a krásy. Kombinovat ji můžete například s křenem.
|
Domácí sterilovaná řepa může být pikantní, jemná nebo sladká podle vaší chuti. Tato nenápadná rostlina je elixírem zdraví a krásy. Kombinovat ji můžete například s křenem.
|
Porce
4x 500 ml
|
Doba přípravy
1 hodina
|
Chod
|
Suroviny
červená řepa
2kg
křen
2kořeny
Nálev
voda
2l
jablečný ocet
500ml
sůl
40g
cukr
200g
fenykl
1lžíce
|
Pokyny
- Omytou řepu uvařte i se slupkou doměkka (tlakový hrnec zkrátí dobu vaření o polovinu). Oloupejte ji a nakrájejte na kostičky. Křen nastrouhejte najemno.
- Vodu svařte s octem, solí, cukrem a fenyklem a vše nechte projít varem. Zchladlý nálev sceďte.
- Do sklenic střídavě vkládejte vrstvy řepy a křenu. Na závěr vše zalijte připraveným nálevem.
- Sterilujte po dobu 30 minut při 80 °C.