Česká verze tříkrálového koláče s oříšky

Mandle jsou poměrně nákladnou ingrediencí. Můžete je nahradit oříšky, které spolu s rozinkami a vanilkou dodají koláči „vánoční“ chuť.
Mandle jsou poměrně nákladnou ingrediencí. Můžete je nahradit oříšky, které spolu s rozinkami a vanilkou dodají koláči „vánoční“ chuť.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
Koláčová forma 15 cm
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    listové těsto 2balíčky nejlépe už rozválené na pečicím papíru
    máslo 120g
    vanilkový cukr 1sáček
    vejce 2ks
    ořechy 150g mleté
    hrozinky 1hrst
    sirup 2-3lžíce javorový
Pokyny
  1. Hrozinky namočte na chvilku do vody, aby nabobtnaly.
  2. V míse utřete cukr s tukem, přidejte vanilinový cukr, obě vejce, našlehejte a pak přidejte mleté ořechy a nadrobno pokrájené hrozinky.
  3. Vše vymíchejte v hladkou hmotu.
  4. Do koláčové nebo dortové formy vložte plát listového těsta na pečicím papíru a pomažte jej ořechovou hmotou tak, aby u okrajů zůstal asi centimetr volný.
  5. Na jednom místě nezapomeňte do této vrstvy vmáčknout figurku nebo minci, aby děti nepřišly o překvapení!
  6. Jako poslední položte druhý plát listového těsta, který po okrajích spojte se spodním plátem.
  7. Povrch koláče na několika místech propíchejte vidličkou.
  8. Pak jej potřete javorovým sirupem, případně ozdobte půlkami jader vlašských ořechů.
  9. Pečte 30 minut v troubě rozehřáté na 200 °C.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*