Česnekovo-fazolový dip

Tuo omáčku můžeme klidně připravit i jako vydatnou luštěninovou pomazánku ,třeba k večeři. Množství česneku se nemusíme obávat, protože upečený česnek není zdaleka tak štiplavý a výrazný, jako ten čerstvý. Vyzkoušejte lahodný česnekovo-fazolový dip podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Tuo omáčku můžeme klidně připravit i jako vydatnou luštěninovou pomazánku ,třeba k večeři. Množství česneku se nemusíme obávat, protože upečený česnek není zdaleka tak štiplavý a výrazný, jako ten čerstvý. Vyzkoušejte lahodný česnekovo-fazolový dip podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    bílé fazole 1plechovka cannelliny
    česnek 1palice
    rozmarýn mletý
Pokyny
  1. Palici česneku lehce seřízneme v horní části, jinak ho ponecháme vcelku.
  2. Zalijeme ho olivovým olejem a zabalíme do alobalu a pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 35 minut.
  3. Když je česnek upečený, necháme ho chvíli zchladnout a poté vyloupeme jednotlivé stroužky.
  4. Fazole slijeme a důkladně propláchneme pod tekoucí vodou.
  5. Vložíme je do mixéru, přidáme upečený česnek, 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř a větší špetku mletého rozmarýnu.
  6. Vše důkladně rozmixujeme a pokud je směs hustá, lehce ji naředíme vývarem, případně vodou.
  7. Dip podáváme s čerstvým bílým pečivem, nebo slanými krekry.

TIP od Jakvkuchyni.cz: upečte si domácí pečivo, třeba lahodné pivní rohlíky, domácí italskou foccaciu, nebo třeba nadýchané housky.

Pokud jsme použili fazole z plechovky, vytřídíme prázdný obal do kontejnerů s šedou samolepkou na kovy. Právě do nich můžeme také třídit kovové uzávěry, alobal nebo hliníková víčka.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*