Tuo omáčku můžeme klidně připravit i jako vydatnou luštěninovou pomazánku ,třeba k večeři. Množství česneku se nemusíme obávat, protože upečený česnek není zdaleka tak štiplavý a výrazný, jako ten čerstvý. Vyzkoušejte lahodný česnekovo-fazolový dip podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
Tuo omáčku můžeme klidně připravit i jako vydatnou luštěninovou pomazánku ,třeba k večeři. Množství česneku se nemusíme obávat, protože upečený česnek není zdaleka tak štiplavý a výrazný, jako ten čerstvý. Vyzkoušejte lahodný česnekovo-fazolový dip podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
Porce
2 porce
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Suroviny
bílé fazole
1plechovka
cannelliny
česnek
1palice
rozmarýn
mletý
|
Pokyny
- Palici česneku lehce seřízneme v horní části, jinak ho ponecháme vcelku.
- Zalijeme ho olivovým olejem a zabalíme do alobalu a pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 35 minut.
- Když je česnek upečený, necháme ho chvíli zchladnout a poté vyloupeme jednotlivé stroužky.
- Fazole slijeme a důkladně propláchneme pod tekoucí vodou.
- Vložíme je do mixéru, přidáme upečený česnek, 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř a větší špetku mletého rozmarýnu.
- Vše důkladně rozmixujeme a pokud je směs hustá, lehce ji naředíme vývarem, případně vodou.
- Dip podáváme s čerstvým bílým pečivem, nebo slanými krekry.
TIP od Jakvkuchyni.cz: upečte si domácí pečivo, třeba lahodné pivní rohlíky, domácí italskou foccaciu, nebo třeba nadýchané housky.
Pokud jsme použili fazole z plechovky, vytřídíme prázdný obal do kontejnerů s šedou samolepkou na kovy. Právě do nich můžeme také třídit kovové uzávěry, alobal nebo hliníková víčka.