Ceviche je velmi jednoduchý a chutný rybí pokrm pocházející z Latinské Ameriky, kde je tato úprava rybího masa obrovským hitem. Připravuje se ze syrového rybího masa, které je několik hodin marinováno v citrusové či limetové šťávě, následně se přidají další ingredience. Ceviche se v tomto receptu nechává déle odležet, bude tak chutnat i těm, komu nechutná syrové rybí maso. Jak na to?
|
Ceviche je velmi jednoduchý a chutný rybí pokrm pocházející z Latinské Ameriky, kde je tato úprava rybího masa obrovským hitem. Připravuje se ze syrového rybího masa, které je několik hodin marinováno v citrusové či limetové šťávě, následně se přidají další ingredience. Ceviche se v tomto receptu nechává déle odležet, bude tak chutnat i těm, komu nechutná syrové rybí maso. Jak na to?
|
Porce
6 porcí
|
Doba přípravy
1 hodina
|
Chod
|
Suroviny
bílá ryba
500g
např. treska či halibut, bez kůže a nakrájená na tenké plátky
limetka
8 ks
šťáva z 8 limetek + klínky na podávání
chilli
2-3ks
čerstvé zelené papričky
rajčata
2-3ks
olivový olej
2lžíce
panenský
cibule
1ks
červená
olivy
1hrst
zelené vypeckované
koriandr
1svazek
sůl
1špetka
a krupicový cukr
tortilla chips
na podávání
tortilla
opečená
|
Pokyny
- V míse si smícháme rybu, limetovou šťávu a cibuli. Ryba by měla být do šťávy kompletně ponořená, pokud tomu tak není, přidejte jí více.
- Zakryjeme potravinářskou fólií a dáme na hodinu a půl do ledničky.
- Rybu a cibuli vylovíme z limetové šťávy a přendáme do servírovacího talíře.
- Přidáme nakrájenou zeleninu, koriandr a olej. Promícháme, dochutíme solí a cukrem.
- Podáváme s tortilovými lupínky nebo opečenými proužky.