Ceviche

Ceviche je velmi jednoduchý a chutný rybí pokrm pocházející z Latinské Ameriky, kde je tato úprava rybího masa obrovským hitem. Připravuje se ze syrového rybího masa, které je několik hodin marinováno v citrusové či limetové šťávě, následně se přidají další ingredience. Ceviche se v tomto receptu nechává déle odležet, bude tak chutnat i těm, komu nechutná syrové rybí maso. Jak na to?
Ceviche je velmi jednoduchý a chutný rybí pokrm pocházející z Latinské Ameriky, kde je tato úprava rybího masa obrovským hitem. Připravuje se ze syrového rybího masa, které je několik hodin marinováno v citrusové či limetové šťávě, následně se přidají další ingredience. Ceviche se v tomto receptu nechává déle odležet, bude tak chutnat i těm, komu nechutná syrové rybí maso. Jak na to?
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
6 porcí
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
1 hodina
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    bílá ryba 500g např. treska či halibut, bez kůže a nakrájená na tenké plátky
    limetka 8 ks šťáva z 8 limetek + klínky na podávání
    chilli 2-3ks čerstvé zelené papričky
    rajčata 2-3ks
    olivový olej 2lžíce panenský
    cibule 1ks červená
    olivy 1hrst zelené vypeckované
    koriandr 1svazek
    sůl 1špetka a krupicový cukr
    tortilla chips na podávání
    tortilla opečená
Pokyny
  1. V míse si smícháme rybu, limetovou šťávu a cibuli. Ryba by měla být do šťávy kompletně ponořená, pokud tomu tak není, přidejte jí více.
  2. Zakryjeme potravinářskou fólií a dáme na hodinu a půl do ledničky.
  3. Rybu a cibuli vylovíme z limetové šťávy a přendáme do servírovacího talíře.
  4. Přidáme nakrájenou zeleninu, koriandr a olej. Promícháme, dochutíme solí a cukrem.
  5. Podáváme s tortilovými lupínky nebo opečenými proužky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*