Chai Latte

Chai Latte patří mezi nápoje s velmi intenzivní chutí, který k nám doputoval až z daleké Indie. Výraznou chuť černého čaje podtrhuje silná chuť exotického koření a mléka. V chuti chai latte můžeme cítit zázvor, hřebíček, kardamom, šafrán, skořici i pomerančovou kůru. Koření si můžeme namíchat sami, nicméně můžeme zakoupit už i předem připravenou směs na tento nápoj. Aby všechny chutě lépe vynikly, přidává se do nápoje mléko a podle chuti med nebo cukr.
Chai Latte patří mezi nápoje s velmi intenzivní chutí, který k nám doputoval až z daleké Indie. Výraznou chuť černého čaje podtrhuje silná chuť exotického koření a mléka. V chuti chai latte můžeme cítit zázvor, hřebíček, kardamom, šafrán, skořici i pomerančovou kůru. Koření si můžeme namíchat sami, nicméně můžeme zakoupit už i předem připravenou směs na tento nápoj. Aby všechny chutě lépe vynikly, přidává se do nápoje mléko a podle chuti med nebo cukr.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
5 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    zázvor 5koleček čerstvý
    skořice 5ks
    čaj 3lžíce černý sypaný
    voda 2hrnky
    kardamom 1lžička mletý
    mléko 1 hrnek
    hřebíček 1lžička
    med
Pokyny
  1. Do menšího kastrolu dáme vodu, zázvor a koření.
  2. Ingredience přivedeme k varu a povaříme na mírném ohni 5 minut.
  3. Přidáme čaj a vše vaříme dohromady dalších 5 minut.
  4. Čaj sundáme z ohně a scedíme.
  5. Připravíme si mléko – našleháme ho tryskou kávovaru, případně jej zahřejeme na teplotu 60 °C a vyšleháme v konvičce na french press, nebo metličkou.
  6. Čaj nalijeme přibližně do 1/3 – ½ hrnku (záleží na intenzitě, kterou požadujeme), dolijeme mlékem i s pěnou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*