Chai Latte patří mezi nápoje s velmi intenzivní chutí, který k nám doputoval až z daleké Indie. Výraznou chuť černého čaje podtrhuje silná chuť exotického koření a mléka. V chuti chai latte můžeme cítit zázvor, hřebíček, kardamom, šafrán, skořici i pomerančovou kůru. Koření si můžeme namíchat sami, nicméně můžeme zakoupit už i předem připravenou směs na tento nápoj. Aby všechny chutě lépe vynikly, přidává se do nápoje mléko a podle chuti med nebo cukr.
|
Chai Latte patří mezi nápoje s velmi intenzivní chutí, který k nám doputoval až z daleké Indie. Výraznou chuť černého čaje podtrhuje silná chuť exotického koření a mléka. V chuti chai latte můžeme cítit zázvor, hřebíček, kardamom, šafrán, skořici i pomerančovou kůru. Koření si můžeme namíchat sami, nicméně můžeme zakoupit už i předem připravenou směs na tento nápoj. Aby všechny chutě lépe vynikly, přidává se do nápoje mléko a podle chuti med nebo cukr.
|
Porce
2 porce
|
Doba přípravy
5 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Do menšího kastrolu dáme vodu, zázvor a koření.
- Ingredience přivedeme k varu a povaříme na mírném ohni 5 minut.
- Přidáme čaj a vše vaříme dohromady dalších 5 minut.
- Čaj sundáme z ohně a scedíme.
- Připravíme si mléko – našleháme ho tryskou kávovaru, případně jej zahřejeme na teplotu 60 °C a vyšleháme v konvičce na french press, nebo metličkou.
- Čaj nalijeme přibližně do 1/3 – ½ hrnku (záleží na intenzitě, kterou požadujeme), dolijeme mlékem i s pěnou.