Výhodou chia semínek je, že nemají žádnou specifickou chuť, a proto je můžeme přidat téměř do všech pokrmů, nápojů, pečiva, jogurtů, smoothie, salátů, dezertů. Vyzkoušejte tento pudink.
|
Výhodou chia semínek je, že nemají žádnou specifickou chuť, a proto je můžeme přidat téměř do všech pokrmů, nápojů, pečiva, jogurtů, smoothie, salátů, dezertů. Vyzkoušejte tento pudink.
|
Porce
1 porce
|
Doba přípravy
10 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Polévkovou lžíci semínek vložíme do menší sklenice nebo misky a zalijeme cca 75 ml tekutiny (můžeme použít mléko či rostlinný nápoj – např. mandlový).
- Dle chuti osladíme lžičkou medu nebo javorového sirupu (použít můžeme i jiné sladidlo, které zrovna máme) a důkladně promícháme.
- V lednici necháme odpočívat alespoň 1 hodinu (ideálně přes noc), aby semínka nasákla veškerou přidanou tekutinu.
- Před podáváním ozdobíme čerstvým ovocem.