Vyhazujete listy z květáku? Až ochutnáte dokonalé chipsy z květákových listů podle receptu Igora Chramce, už vás ani nenapadne, abyste takovou lahůdku házeli do koše! Příprava je opravdu jednoduchá - jak na to?
|
Vyhazujete listy z květáku? Až ochutnáte dokonalé chipsy z květákových listů podle receptu Igora Chramce, už vás ani nenapadne, abyste takovou lahůdku házeli do koše! Příprava je opravdu jednoduchá - jak na to?
|
Porce
dle množství surovin
|
Doba přípravy
10 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Květákové listy spaříme ve vařící vodě a následně zchladíme v ledové vodě.
- Osušíme je a osmažíme v oleji při 165 °C do křupava.
- Po vyndání je osušíme na papírové utěrce, osolíme a opepříme kajenským pepřem.
- Podáváme v květákové polévce nebo jen tak, například ke sklence bílého vína.
Tento recept je součástí seriálu článků nazvaného "Vaříme beze zbytku". Přečtěte si také další díly tohoto oblíbeného seriálu!