Když se řekne chlebíček, většině z nás se vybaví slané chlebíčky, které jsou velmi populárním občerstvením na oslavách. Chlebíčky však můžeme připravit i ve sladké variantě a vykouzlit z nich zajímavou zdravou snídani nebo svačinku. Jako pomazánku můžeme využít smíchaný tvaroh nebo sýr gervais s oříškovým máslem, nebo trochou medu. Místo zeleniny použijeme ovoce jako banány, pomeranč, hroznové víno. Nakonec můžeme posypat semínky nebo oříšky.
|
Když se řekne chlebíček, většině z nás se vybaví slané chlebíčky, které jsou velmi populárním občerstvením na oslavách. Chlebíčky však můžeme připravit i ve sladké variantě a vykouzlit z nich zajímavou zdravou snídani nebo svačinku. Jako pomazánku můžeme využít smíchaný tvaroh nebo sýr gervais s oříškovým máslem, nebo trochou medu. Místo zeleniny použijeme ovoce jako banány, pomeranč, hroznové víno. Nakonec můžeme posypat semínky nebo oříšky.
|
Porce
4 osoby
|
Doba přípravy
10 minut
|
Chod
|
Suroviny
tvaroh
160gramů
nebo sýru gervais
kustovnice čínská
2lžíce
sušená
javorový sirup
2lžičky
chléb
4plátky
celozrnný
arašídové máslo
1lžíce
oříškové / mandlové / arašídové
banán
1ks
chia semínka
1lžíce
|
Pokyny
- Plátky chleba opečeme v topinkovači.
- Tvaroh či sýr gervais promícháme s oříškovým máslem.
- Banány oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka.
- Opečené chleby namažeme tvarohovou směsí, poklademe plátky banánu, posypeme kustovnicí a chia semínky.
- Nakonec zakápneme pár kapkami javorového sirupu.