Chřest s holandskou omáčkou

Decentní chuť chřestu nechte vyniknout s omáčkami. Nejtradičnější je holandská omáčka, takzvaná hollandaise. Je to jedna ze základních omáček francouzské kuchyně a kromě chřestu ji využijete zejména na pokrmy z ryb.
Decentní chuť chřestu nechte vyniknout s omáčkami. Nejtradičnější je holandská omáčka, takzvaná hollandaise. Je to jedna ze základních omáček francouzské kuchyně a kromě chřestu ji využijete zejména na pokrmy z ryb.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
1 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
10 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Pokyny
  1. Nejdříve rozpusťte máslo a nechte vychladnout.
  2. Ve vodní lázni šlehejte žloutky s trochou vody (případně s vínem a kořením).
  3. Až žloutky napění, přimíchávejte postupně rozpuštěné máslo. Omáčku pak můžete znovu vyšlehat do hladka.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*