Chuť Itálie – Focaccia s rozmarýnem a olivami

Nalaďte se na léto strávené u moře a upečte si pravou italskou delikatesu – focacciu. Focaccia je druh pšeničného chleba, který má v Itálii dlouholetou tradici. Na její přípravu vám postačí pouze tři základní suroviny – mouka, voda a kvasnice. Díky těmto nenáročným surovinám se jí kdysi přezdívalo „chléb chudých“. Dnes je focaccia oblíbenou pochoutkou ve všech italských restauracích a domácnostech.
Nalaďte se na léto strávené u moře a upečte si pravou italskou delikatesu – focacciu. Focaccia je druh pšeničného chleba, který má v Itálii dlouholetou tradici. Na její přípravu vám postačí pouze tři základní suroviny – mouka, voda a kvasnice. Díky těmto nenáročným surovinám se jí kdysi přezdívalo „chléb chudých“. Dnes je focaccia oblíbenou pochoutkou ve všech italských restauracích a domácnostech.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
1 focaccia
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    droždí 1/2kostky
    voda 0,4dcl vlažná
    olivy 70g černé
    sůl mořská
Pokyny
  1. Ve větší míse smícháme vlažnou vodu a droždí. Postupně přisypáváme mouku, až nám vznikne hladké těsto. Mísu přikryjeme čistou utěrkou a těsto necháme v teple kynout.
  2. Jakmile těsto nakyne, vsypeme do něj nakrájené olivy, rozmarýn a vše pořádně promícháme. Těsto rozdělíme na dvě části, ze kterých vytvoříme pomocí rukou dvě silnější placky a položíme je na plech vyložený pečícím papírem. Vzniklé placky potřeme olivovým olejem, posypeme mořskou solí a prsty do nich vytvoříme důlky.
  3. Takto připravené těsto na focacciu pečeme v troubě 10 až 12 minut na 220-250 °C. Po upečení necháme focacciu vychladnout a až poté ji krájíme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*