Cibulové kroužky patří k oblíbenému pokrmu. Jak už sám název napovídá, jedná se o kroužky cibule obalené v těstíčku a smažené v oleji. Většinou si jej dopřáváme jako přílohu, něco malého k zakousnutí nebo zajímavé pohoštění na party. Dokonalým společníkem nasládlých kroužků jsou různé dipy, do kterých se namáčejí. Jakmile zjistíte, že připravit si domácí cibulové kroužky je velmi snadné a rychlé, najdou si u vás zcela jistě své místo.
|
Cibulové kroužky patří k oblíbenému pokrmu. Jak už sám název napovídá, jedná se o kroužky cibule obalené v těstíčku a smažené v oleji. Většinou si jej dopřáváme jako přílohu, něco malého k zakousnutí nebo zajímavé pohoštění na party. Dokonalým společníkem nasládlých kroužků jsou různé dipy, do kterých se namáčejí. Jakmile zjistíte, že připravit si domácí cibulové kroužky je velmi snadné a rychlé, najdou si u vás zcela jistě své místo.
|
Porce
|
Doba přípravy
|
Chod
|
Suroviny
Cibulové kroužky
hladká mouka
100g
mléko
100ml
cibule
4ks
vejce
2ks
slunečnicový olej
1lžíce
sůl
špetka
Dip
zakysaná smetana
150g
majonéza
1lžíce
citrónová šťáva
pár kapek
petrželka
hrst
nebo koriandr
|
Pokyny
- Mouku přesypeme do mísy a smícháme se špetkou soli.
- Vyklepneme do ní 2 žloutky, přidáme olej a mléko a vymícháme do těstíčka.
- Přikryjeme potravinovou folií a necháme na 30 minut odstát na chladném místě.
- Mezitím si nakrájíme cibuli na cca 1 cm silná kolečka.
- Z 1 bílku si vymícháme tuhý sníh a vmícháme ho opatrně do odleželého těsta.
- Cibulové kroužky obalíme postupně v těstíčku a z obou stran smažíme ve vyšší vrstvě oleje.
- Na dip smícháme zakysanou smetanu s majonézou, citronovou šťávou, solí a pepřem.