Cibule patří k velmi zdravým potravinám a navíc je levná a jednoduchá na přípravu! Vyzkoušejte francouzskou cibulačku, zapečené brambory, dip nebo exotickou marmeládu.
|
Cibule patří k velmi zdravým potravinám a navíc je levná a jednoduchá na přípravu! Vyzkoušejte francouzskou cibulačku, zapečené brambory, dip nebo exotickou marmeládu.
|
Porce
400 g dipu
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Do kastrůlku s rozehřátým olejem vsypeme oloupané nadrobno nakrájené cibule a na mírném ohni asi 30 minut opékáme, aby cibule získala karamelovou barvu.
- Potom vlijeme balzamikový ocet a worcesterskou omáčku a vaříme dalších 15 minut, aby vše zhoustlo, osolíme, opepříme a necháme zchladnout na pokojovou teplotu.
- Mezitím našleháme smetanový sýr, zakysanou smetanu, majonézu a najemno nasekaný tymián, poté vmícháme zchladlou cibuli, dochutíme solí a minimálně 2 hodiny dáme do ledničky chladit.
- Dip se hodí k burgeru nebo k čerstvé zelenině pokrájené na hranolky.