Cibulový dip přináší neodolatelnou chuť spojením spálené cibule, medu, dijonské hořčice a dalších ingrediencí. Je vynikajícím doplňkem k různým pokrmům. Připravte si lahodný cibulový dip podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
Cibulový dip přináší neodolatelnou chuť spojením spálené cibule, medu, dijonské hořčice a dalších ingrediencí. Je vynikajícím doplňkem k různým pokrmům. Připravte si lahodný cibulový dip podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Cibule vcelku dáme na sucho péct i se slupkou do trouby při teplotě 230 °C na 30 minut.
- Po půl hodině se slupka cibule spálí do černa, ale vnitřek zesládne.
- Cibuli necháme vychladit, oloupeme od spálených slupek a vnitřek cibule nakrájíme najemno.
- Do šlehací nádoby dáme žloutky, dijonskou hořčici, med, citronovou kůru a šťávu.
- Začneme šlehat a pomalu přiléváme rostlinný olej dokud nevznikne hustá majonéza.
- Přidáme najemno nakrájenou spálenou cibuli, čerstvě nakrájenou hladkolistou petržel a dochuťíme solí a pepřem.
TIP od Jakvkuchyni.cz: tento dip báječně chutná k pečeným bramborám, grilovanému masu nebo zelenině a také ke smaženým hranolkám, nebo květáku.
Až hořčici ve skleněné lahvi spotřebujeme, nabízí se dvě možnosti. Láhev ze skla můžeme znovu umýt a opětovně ji použít, nebo ji vytřídit do sběrných nádob na tříděný odpad. Odpad ze skla patří do kontejneru označených zelenou samolepkou.